Desert gogosi

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Iun 2017 | 2110 vizualizari

 

Gogosi pufoase cu dulceata de visine, de zmeura sau spuma de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar apa calduta
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita cu sare
  • 2 oua
  • coaja de lamaie (dupa gust)
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 gr)
  • ulei pentru framantat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

 

Intr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul, in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca bine. Se adauga putin ulei, framantand aluatul bine pana devine suficient de consistent, elastic si bun de intins. Apoi, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune un sucitor peste vasul cu aluat si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.

 Se faina pe masa de lucru (ori se unge cu ulei, dupa cum preferati) si se imparte aluatul in doua bucati pentru a lucra mai usor. Se intinde prima coca ,intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu orice forma doriti. Eu am facut din primul aluat, gogosele rotunde, iar pe al doilea l-am taiat in patratele.

 Se prajesc gogosile in uleiul incins, pana devin rumene. 

Se servesc cu dulceata preferata, alaturi de o cana cu lapte.

 Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/gogosi-6.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

CameliaR 1

13.06.2017, 11:48

Cine nu iubeste gogosile?

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:28

Ancutsa 1

14.06.2017, 10:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere,neornat